Tässä hieman Boopin historiasta.

Kaikki alkoi kuin minä aloin etsiä itselleni sopivaa harraste autoa. Silloin elettiin loppuvuotta 2004. Kriteerit olivat seuraavanlaiset: saksalainen, jotta löytäisi helpolla tarvittavia purkuosia sekä sellainen johon löytyisi helposti tuning osia. Näin ollen päädyin Volkswagen Golf kolmoseen. Tarkastelin Suomen markkinoita ja huomasin jo varhaisessa vaiheessa että sopivaa yksilöä ei tulisi löytymään Suomesta. Joten aloin etsiä autoa Saksasta ja siellähän niitä oli. Tuumasta toimeen lensin kaverin kanssa tammikuussa 2005 Saksaan ja sieltä löysin tulevan Boopin. Auto oli täydellinen yksilö. Siinä oli kaikki lisävarusteet, joita siihen aikaan pystyi saamaan. Koska auto oli vakiokunnossa, Suomen rekisteröinti ja verotus hoitui helposti. Paperityöt oli hoidettu viikossa ja sen jälkeen auto meni talliin ja purkuun. Monen eri työvaiheen jälkeen Boop näki päivänvalon jälleen kerran keväällä 2007, jolloin hän valmistui American Car Show:hin. Kuten projekteissa yleensä niin myös Boopin valmistumisessa oli sekä ylä- että alamäkiä ja välillä luulin todellakin, että hän ei ikinä valmistu. Kavereitteni keskuudessa häntä kutsuttiin jo "Jarin ikuisuusprojektiksi".

Moni on kysynyt, että mistä idea Betty Booppiin? Selitys on yksinkertainen. Koska seurustelen ja kyseinen harrastus on vienyt minulta paljon aikaa suhteesta, pohdin että miten osoittaisin tyttöystävälle että hän todellakin on ollut koko ajan ajatuksissani vaikka olen ollut tallilla hänen sanojensa mukaan "koko ajan". Tyttöystäväni nimi on Betty, joten ajatus tuli helposti. Projektista tuli Boop-golffi. Nyt sanoissa Betty Boop on meikäläisen kaksi projektia ja juuri siinä järjestyksessä.

Talven aikana tehdään vielä pieniä parannuksia. Toivottavasti voin hymyssä suin sanoa AMCS 2008 että nyt Boop on valmis.

Kiitokset:
Betty, Bena, Tooma, Nisse, Turre, Pekka, Dalle, Tommi, Samuli ja Jarkko.
Projektin eri vaiheet, mukaanlukien auto alkuperiskuoseissa.

Klikkaa kuvia isommiksi.